Sunday 8 February 2009

Porgandi-kohupiimakook

Põhjaks piparkoogitainas
Vahekihiks maasika toormoos
Katteks:
400g küpsetuskohupiimapastat
2 muna
suhkrut
vanillisuhkrut
rosinaid

200 kraadi 20 minutit, siis peale riivitud porgand. Uuesti ahju 20 minutiks.

Koogi saamislugu:
Palusin vanematel mu sünnale tulles tuua porgandit. Küsisin 20. Mõtlesin tükki, aga nad vist said aru, et kilo.. Ühesõnaga oli mul siis palju porgandit kodus ja kuna hoiutingimused kehvad, vaja nendega midagi ette võtta.
Otsisin netist inspiratsiooniks retsepti, kus porgand oleks kohupiimakatte sees. Ei leidnud. Mis siis ikka, tuleb ise leiutada..
Aasta algusest ootas külmikus omatehtud piparkoogitaigen tegemist. Niisiis otsustasin selle põhjaks panna ja kohupiimakatte peale teha.
Kui kook oli juba 20 minutit ahjus olnud, meenus mulle, et tahtsin porgandikooki teha, aga olin unustanud porgandi lisada.. Riivisin katteks peale. Nii et tuli ikkagi porgandikook :)

No comments: